Formulär för inloggning
Registrering
Information om profil
Datum för inloggning
eller logga in
Detaljer
Vår bar på Madagaskar förkroppsligar Francois Pralus kärlek till denna färgglada ö.
Vi hämtar våra bönor från Ambaja, i regionen Sambirano, rik på criollosträd.
Vår choklad är så välbalanserad med sin skarpa syra, fruktighet och blommiga toner.
Inte konstigt att det är vår bästsäljare.
Böntyp: Criollo
"När jag var praktikant hos Bernachon gick det plötsligt upp för mig att jag kunde göra min egen choklad av kakaobönor".
François Pralus är en exceptionell mästarchokladmakare eftersom han är en av få i Frankrike som tillverkar sin egen choklad. Idag tillverkas och säljs nästan 100 ton Pralus-choklad varje år.
François Pralus arbetar med torkade kakaobönor som han får från de allra bästa kakaoplantagerna över hela världen, speciellt från Sydamerika och Indonesien.
Av dessa exceptionella bönor producerar han cirka femton rena sorter och 4 blandningar.
"Jag gör allt själv säger François Pralus, snarare än att köpa från specialiserade leverantörer."
Och han har gått ännu längre sedan han nu har en egen kakaobönplantage på Madagaskar.
François Pralus ger bort en av sina små hemligheter för att ge oss en mer exakt uppfattning om hur han får den rätta smaken innan han börjar tillverka:
"Jag brygger kakaon i vatten, gillar snarare att göra örtte och sötar det lite med socker, sedan låter jag det sätta sig. Detta ger mig en exakt uppfattning om hur smaken kommer att se ut innan jag startar tillverkningsprocessen."
Mer information
Kakao nivå | 100% |
---|---|
Ingredienser | cocoa, cocoa butter, non-GMO soy lecithin |
Näringsvärden | per 100 g |
Energivärde | 571 kcal / 2364 kJ |
Fetter | 44 g |
Proteiner | 12 g |
Kolhydrater | 24 g |
varav sockerarter | 2 g |
Märke | Francois Pralus |
Vikt | 100 g |
Kategorier | 100% choklad, Mörk choklad, Francois Pralus |