Formulär för inloggning
Registrering
Information om profil
Datum för inloggning
eller logga in
Detaljer
70% choklad från kakaobönor från Guayas-regionen i Ecuador med krossade kaffebönor av den aromatiska Arabica-sorten från Brasilien (min. 9%). Chiapas-regionens höga höjd och ekologiska odlingsmetoder ger kaffebönorna en gourmetdoft och exceptionell smak som tilltalar även den mest krävande finsmakare. Toner av rostad kakao frigörs gradvis från chokladen, som bubblar genom doften av kaffe. Frukt och grönsaker fräschör kompletterar din upplevelse. Chokladen är ekologisk, glutenfri och vegansk.
Michel Cluizel kommer med en ny utgåva 2021, där han lyfter fram smaken av mörk choklad genom att öka innehållet av kakaobönor till minst 70%. Mjölken innehåller nu minst 47 % kakaobönor. När han gör choklad bryr han sig om varje steg i chokladtillverkningen. Du får nu även reda på namnet på området/odlingen på förpackningen, eller grundläggande smaknoter.
Fick priser från internationella tävlingar:
bronsmedalj, Academy of Chocolate, London, 2021, kategori "Bäst smaksatt mörk bar"
1 stjärna, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, London, 2021
för sin föregångare Michel Cluizel Noir Café 60 %: guldmedalj, Academy of Chocolate, London, 2011, kategori "Bästa smaksatta mörka baren"
Ingredienser: kakaobönor, socker, Arabica kaffebönor (9%), kakaosmör. Kan innehålla spår av nötter, mjölk och gluten.
Produkt från BIO-jordbruk, BIO-certifiering: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Exceptionell kvalitet: Michel Cluizel arbetar nära bönder och stödjer dem för att bevara de traditionella metoderna för att odla och jäsa kakaobönor. Det säkerställer rättvisa villkor för jordbruk och liv. För att bevara specifika smaker använder Michel Cluizel långrostning vid låga temperaturer. För att uppnå de oöverträffade smakerna av hans choklad testade Cluizel ofta mer än 20 kombinationer av jäsning och rostningsmetoder. Själva rostning, malning och blandning av kakaobönorna sker redan i Frankrike i Voiron.
När det kommer till ingredienser bryr sig Michel Cluizel verkligen. Han patenterade till och med varumärket "Nobles Ingredients", vilket i praktiken betyder att han använder i sina produkter:
endast rent kakaosmör, utan några inblandningar av vegetabiliska fetter,
naturlig Bourbon vanilj istället för vanillin,
använder inte sojalecitin eller konstgjorda smakämnen.
Företaget garanterar också att inga råvaror har genomgått processen med bestrålning eller jonisering.
Vikt och storlek: 70g, 161×79×7 mm
Mer information
Märke | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorier | Smaksatt choklad, Mörk choklad, Michel Cluizel |