Formulär för inloggning
Registrering
Information om profil
Datum för inloggning
eller logga in
Detaljer
Hög andel - 50% - mjölkplantagechoklad från Madagaskar. Mjuk, krämig, len choklad. Den är uppskattad för sin honung-karamell-debut, som utvecklas till tropiska frukter och russin, följt av en eftersmak med toner av lätt honung och pepparkakor. Denna komposition ger en glad, upplysande känsla.
Mangaro Plantation ligger i Ambohimarina-området, i Sambirano River Valley i nordvästra Madagaskar. Den fick sitt namn från namnet på djungeln som omger kakaoträden med sin skugga - Mangamaro "Land där mangoträden växer". Jorden, som mangoträden har gett näring till i århundraden, ger kakaobönorna en unik exotisk smak. Här odlas kakaobönor av den mycket aromatiska och sällsynta Criollo-sorten.
Michel Cluizel kommer 2021 med en ny utgåva där han förhöjer smaken på sina plantagechoklad genom att öka innehållet av kakaobönor till minst 70 % för mörk choklad och 47 % för mjölkchoklad. När han gör choklad bryr han sig om varje steg i chokladtillverkningen. På förpackningen hittar du nu tecken som är typiska för kakaobönornas ursprungsland. Förutom namnet på plantagen får du också lära dig områdets namn och grundläggande smakanteckningar.
Fick priser från internationella tävlingar:
bronsmedalj, Academy of Chocolate, London, 2009, kategori "Bästa mjölkchokladkaka"
första plats, Salon du Chocolat, Paris, 2009
finalist, International Chocolate Awards, 2014, kategori "Bars - Milk plain/origin bars"
Ingredienser: helmjölkspulver, kakaobönor, kakaosmör, socker, äkta Bourbonvanilj. Kan innehålla spår av nötter och gluten.
Exceptionell kvalitet på ingredienser: När det kommer till ingredienser bryr sig Michel Cluizel verkligen. Han patenterade till och med varumärket "Nobles Ingredients", vilket i praktiken betyder att han använder i sina produkter:
endast rent kakaosmör, utan några inblandningar av vegetabiliska fetter,
naturlig Bourbon vanilj istället för vanillin,
använder inte sojalecitin eller konstgjorda smakämnen,
och alla produkter är 100% utan närvaro av genetiskt modifierade organismer.
Vikt och storlek: 70g, 161×79×7 mm
Chokladfabriken i familjen Michel Cluizel har tillverkat exceptionell choklad sedan 1948. Den ligger i Normandie i norra Frankrike.
"Great Taste Award" är matvärldens motsvarighet till filmen Oscars. Den brittiska föreningen "Guild of Fine Food" delar ut den årligen till de bästa och godaste livsmedelsprodukterna i den aktuella kategorin.
Academy of Chocolate grundades i London 2005. Förutom att utvärdera kvaliteten på choklad följt av årliga utmärkelser, är dess främsta mål att motivera chokladproducenter att engagera sig i hållbar rättvis handel.
Salon du Chocolate är en internationell chokladmässa som hålls varje höst i Paris.
Mer information
Märke | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorier | Mjölkchoklad, Michel Cluizel |