Formulär för inloggning
Registrering
Information om profil
Datum för inloggning
eller logga in
Detaljer
Fin mörk choklad med exceptionellt lång eftersmak. En intim bekantskap med denna choklad leder genom smakerna av exotiska frukter genom toner av torkad frukt, smaken av rostade kakaobönor till ett rekordartat tiominuters intensivt chokladklimax. Chokladen är ekologisk, glutenfri och vegansk.
Mokaya-plantagen ligger i Mexiko i Chiapas-regionen - kakaoodlingens vagga. Redan för två tusen år sedan lagade mokayerna, de lokala indianerna som huvudsakligen lever av fiske, en drink av kakaomassa och bönor - den första "chokladen" i världen. De kallade henne "kakawa".
Om du vill unna dig ett besök på plantagen från bekvämligheten av ditt hem, ta en titt på videon från Mokaya-plantagen.
Fick priser från internationella tävlingar:
1 stjärna – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, London, 2021
guldmedalj, Academy of Chocolate, 2021, kategorin "Bästa mörk chokladböna-till-bar"
för sin föregångare 66% Mokaya: silvermedalj, Academy of Chocolate, 2013, kategori "Bästa mörka chokladböna-till-bar"
för sin föregångare 66% Mokaya: silvermedalj, International Chocolate Awards, 2018 års europeiska final, kategori "Plain/origin dark bars"
för sin föregångare 66% Mokaya: guldmedalj - Special Award - ekologiskt, International Chocolate Awards, 2018 års europeiska final, kategori "Plain/origin dark bars"
för sin föregångare 66% Mokaya: silvermedalj, Academy of Chocolate, 2019, kategori "Bean to Bar Seasoned"
Ingredienser: kakaobönor från Mokaya-plantagen, socker, kakaosmör. Kan innehålla spår av nötter, mjölk och gluten.
Produkt från BIO-jordbruk, BIO-certifiering: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.
Exceptionell kvalitet: Michel Cluizel arbetar nära bönder och stödjer dem för att bevara de traditionella metoderna för att odla och jäsa kakaobönor. Det säkerställer rättvisa villkor för jordbruk och liv. För att bevara specifika smaker använder Michel Cluizel långrostning vid låga temperaturer. För att uppnå de oöverträffade smakerna av hans choklad testade Cluizel ofta mer än 20 kombinationer av jäsning och rostningsmetoder. Själva rostning, malning och blandning av kakaobönorna sker redan i Frankrike i Voiron.
När det kommer till ingredienser bryr sig Michel Cluizel verkligen. Han patenterade till och med varumärket "Nobles Ingredients", vilket i praktiken betyder att han använder i sina produkter:
endast rent kakaosmör, utan några inblandningar av vegetabiliska fetter,
naturlig Bourbon vanilj istället för vanillin,
använder inte sojalecitin eller konstgjorda smakämnen.
Företaget garanterar också att inga råvaror har genomgått processen med bestrålning eller jonisering.
Vikt och storlek: 70g, 161×79×7 mm
Mer information
Märke | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorier | Mörk choklad, Michel Cluizel |