Formulär för inloggning
Registrering
Information om profil
Datum för inloggning
eller logga in
Detaljer
70% plantagechoklad från den brasilianska plantagen "Riachuelo" i hjärtat av regnskogen. I chokladen kombineras smaktonerna av rostad kakao, torkad frukt och röd frukt harmoniskt, genom vilka de syrliga tonerna blinkar. Till slut avtar allt gradvis till en kryddad och choklad-kola eftersmak. Plantagen ligger i Bahia-regionen, i Ilhéus-regionen, nära Atlantkusten. Kakaoträd växer här tillsammans med många lokala exotiska träd som Massaranduba eller Pau d'Arco träd. Sådan brasiliansk permakultur i praktiken.
Om du vill unna dig ett besök på plantagen från bekvämligheten av ditt hem, ta en titt på videon från Riachuelo-plantagen.
Michel Cluizel kommer med en ny utgåva 2021, där han förhöjer smaken på sina plantagechoklad genom att öka innehållet av kakaobönor till minst 70 % för mörk choklad och 47 % för mjölkchoklad. När han gör choklad bryr han sig om varje steg i chokladtillverkningen. På förpackningen hittar du nu tecken som är typiska för kakaobönornas ursprungsland. Förutom namnet på plantagen får du också lära dig områdets namn och grundläggande smakanteckningar.
Ingredienser: kakaobönor, socker, kakaosmör. Kan innehålla spår av nötter, mjölk och gluten.
Exceptionell kvalitet: Michel Cluizel arbetar nära bönder och stödjer dem för att bevara de traditionella metoderna för att odla och jäsa kakaobönor. Det säkerställer rättvisa villkor för jordbruk och liv. För att bevara specifika smaker använder Michel Cluizel långrostning vid låga temperaturer. För att uppnå de oöverträffade smakerna av hans choklad testade Cluizel ofta mer än 20 kombinationer av jäsning och rostningsmetoder. Själva rostning, malning och blandning av kakaobönorna sker redan i Frankrike i Voiron.
När det kommer till ingredienser bryr sig Michel Cluizel verkligen. Han patenterade till och med varumärket "Nobles Ingredients", vilket i praktiken betyder att han använder i sina produkter:
endast rent kakaosmör, utan några inblandningar av vegetabiliska fetter,
naturlig Bourbon vanilj istället för vanillin,
använder inte sojalecitin eller konstgjorda smakämnen.
Företaget garanterar också att inga råvaror har genomgått processen med bestrålning eller jonisering.
Vikt och storlek: 70g, 161×79×7 mm
Mer information
Märke | Michel Cluizel |
---|---|
Kategorier | Mörk choklad, Michel Cluizel |