×

Registrering

Information om profil

Datum för inloggning

eller logga in

Förnamn krävs!
Efternamn är obligatoriskt!
Förnamn är inte giltigt!
Efternamnet är inte giltigt!
Detta är inte en e-postadress!
E-postadress krävs!
Det här e-postmeddelandet är redan registrerat!
Lösenord krävs!
Ange ett giltigt lösenord!
Ange 6 eller fler tecken!
Ange högst 16 tecken!
Lösenord är inte samma sak!
Regler och villkor krävs!
E-post eller lösenord är fel!
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

70% plantagechoklad från den brasilianska plantagen "Riachuelo" i hjärtat av regnskogen. I chokladen kombineras smaktonerna av rostad kakao, torkad frukt och röd frukt harmoniskt, genom vilka de syrliga tonerna blinkar. Till slut avtar allt gradvis till en kryddad och choklad-kola eftersmak. Plantagen ligger i Bahia-regionen, i Ilhéus-regionen, nära Atlantkusten. Kakaoträd växer här tillsammans med många lokala exotiska träd som Massaranduba eller Pau d'Arco träd. Sådan brasiliansk permakultur i praktiken.

Märke:

Michel Cluizel

89,90 kr

80,90 kr

Finns i lager

ELLER

Detaljer

70% plantagechoklad från den brasilianska plantagen "Riachuelo" i hjärtat av regnskogen. I chokladen kombineras smaktonerna av rostad kakao, torkad frukt och röd frukt harmoniskt, genom vilka de syrliga tonerna blinkar. Till slut avtar allt gradvis till en kryddad och choklad-kola eftersmak. Plantagen ligger i Bahia-regionen, i Ilhéus-regionen, nära Atlantkusten. Kakaoträd växer här tillsammans med många lokala exotiska träd som Massaranduba eller Pau d'Arco träd. Sådan brasiliansk permakultur i praktiken.

Om du vill unna dig ett besök på plantagen från bekvämligheten av ditt hem, ta en titt på videon från Riachuelo-plantagen.

Michel Cluizel kommer med en ny utgåva 2021, där han förhöjer smaken på sina plantagechoklad genom att öka innehållet av kakaobönor till minst 70 % för mörk choklad och 47 % för mjölkchoklad. När han gör choklad bryr han sig om varje steg i chokladtillverkningen. På förpackningen hittar du nu tecken som är typiska för kakaobönornas ursprungsland. Förutom namnet på plantagen får du också lära dig områdets namn och grundläggande smakanteckningar.

Ingredienser: kakaobönor, socker, kakaosmör. Kan innehålla spår av nötter, mjölk och gluten.

Exceptionell kvalitet: Michel Cluizel arbetar nära bönder och stödjer dem för att bevara de traditionella metoderna för att odla och jäsa kakaobönor. Det säkerställer rättvisa villkor för jordbruk och liv. För att bevara specifika smaker använder Michel Cluizel långrostning vid låga temperaturer. För att uppnå de oöverträffade smakerna av hans choklad testade Cluizel ofta mer än 20 kombinationer av jäsning och rostningsmetoder. Själva rostning, malning och blandning av kakaobönorna sker redan i Frankrike i Voiron.

När det kommer till ingredienser bryr sig Michel Cluizel verkligen. Han patenterade till och med varumärket "Nobles Ingredients", vilket i praktiken betyder att han använder i sina produkter:

endast rent kakaosmör, utan några inblandningar av vegetabiliska fetter,
naturlig Bourbon vanilj istället för vanillin,
använder inte sojalecitin eller konstgjorda smakämnen.
Företaget garanterar också att inga råvaror har genomgått processen med bestrålning eller jonisering.
Vikt och storlek: 70g, 161×79×7 mm

Mer information

Märke Michel Cluizel
Kategorier Mörk choklad, Michel Cluizel

Skriv din egen recension

Varukorgen

Du har inga produkter i din varukorg.